Preskoči na glavno vsebino

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto portala Evropska kartica ugodnosti za invalide, ki ga upravlja Beletrina, zavod za založniško dejavnost, s podporo NSIOS oziroma MDDSZ RS. 

Stopnja skladnosti

Portal Evropska kartica ugodnosti za invalide je usklajen z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja (ZDSMA). Spletne strani in vsebine so pripravljene v skladu z mednarodnimi smernicami za dostopnost spletnih vsebin in ustrezajo standardu WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1. Skladnost dostopnosti portala Evropska kartica ugodnosti za invalide s smernicami WCAG ustreza stopnji AA.

Uporabo portala Evropska kartica ugodnosti za invalide želimo približati najširšemu krogu različnih uporabnikom, zato ga nenehno oblikujemo in prilagajamo tako, da je dostopen uporabnikom z različnimi oblikami invalidnosti in oviranosti: uporabnikom z okvarami vida, uporabnikom z okvarami sluha, gibalno oviranim uporabnikom ter uporabnikom z različnimi kognitivnimi okvarami in motnjami v razumevanju. 

Vsebina v zavihku O PROJEKTU je pretolmačena v Slovenski znakovni jezik in na voljo s klikom na ikono ušesa.

Vsebina O PROJEKTU je na voljo tudi v lahkem branju s klikom na ikono knjige.

 

Manj dostopne vsebine:

  1. Na nekaterih mestih portala je barvni kontrast neustrezen (premajhen). Razlog za to je CGP celostne podobe, ki je v prostojnosti MDDSZ. Ob prvi večji prenovi tega CGP-ja bo poskrbljeno tudi za omogočanje ustreznih barvnih kontrastov.
  2. Pri večini grafičnih elementov je omogočena ustrezna besedilna alternativa, kljub temu pa se lahko zgodi, da kakšen grafični element (ikone ipd.) še ni opremljen z ustrezno alternativo. Tudi ti bodo v bližnji prihodnosti opremljeni z ustreznimi alternativami.
  3. Nekatere podstrani še nimajo določenih unikatnih imen, ki se prikažejo na zavihkih brskalnika.
  4. Iskalnik je v veliki meri ustrezno dostopen za uporabo, kljub temu pa se lahko v nekaterih primerih na bralnikih zaslona pojavijo težave z osvežitvijo vsebine menija.
  5. Storitvi Google Maps in Google Street View sta zunanji storitvi družbe Google Inc. in morda nista optimizirani.
  6. Nekateri dokumenti temeljijo na tehnologijah HTML5, CSS 3, Java Script 1.8.5, JPEG, GIF, SVG, PNG in Adobe Flash.

 

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo dostopnosti portala za uporabnike z različnimi invalidnostmi in oviranostmi, nas lahko o tem obvestite po elektronskem naslovu: invalidska-kartica@zalozba.org. Portal Evropska kartica ugodnosti za invalide je bil v obstoječi podobi prenovljen in objavljen 28. decembra 2022. Ta izjava je bila pripravljena 27.12. 2022 na podlagi analize dostopnosti v okviru NSIOS certifikata spletne dostopnosti.