Preskoči na glavno vsebino

Postopek je zelo enostaven. 

 

Obiščite katerokoli upravno enoto in s seboj prinesete aktualno osebno fotografijo in dokumentacijo o statusu invalidnosti. Na upravni enoti preverijo vaše pogoje za upravičenost do naročila kartice, ko je kartica pripravljena, vam jo pošljejo na domači naslov.

Pogoje za pridobitev Evropske kartice ugodnosti je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki so opredeljene v Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov in v Pravilniku o EU kartici ugodnosti za invalide. Svetujemo vam, da si pravilnik preberete.

 

Več informacij v zvezi s pridobitvijo kartice vam lahko posredujejo na upravnih enotah. Če boste imeli težave s pridobitvijo kartice, se obrnite na Nacionalni svet za invalidske organizacije Slovenije (NSIOS) na elektronski naslov: info@nsios.si.

Vaša vprašanja lahko posredujete tudi na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na elektronski naslov: sasa.mlakar@gov.si ali na Nacionalni svet za invalidske organizacije Slovenije (NSIOS) na elektronski naslov: info@nsios.si.