Preskoči na glavno vsebino

Postopek je zelo enostaven. 

 

Obiščite katerokoli upravno enoto in s seboj prinesete aktualno osebno fotografijo in dokumentacijo o statusu invalidnosti. Na upravni enoti preverijo vaše pogoje za upravičenost do naročila kartice. Kartico vam pošljejo na domači poštni naslov približno v roku 7-14 dni. 

Pogoje za pridobitev Evropske kartice ugodnosti je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki so opredeljene v Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov in v Pravilniku o EU kartici ugodnosti za invalide. Svetujemo vam, da si pravilnik preberete.

 

Več informacij v zvezi s pridobitvijo kartice vam lahko posredujejo na upravnih enotah. Če boste imeli težave s pridobitvijo kartice, se obrnite na Nacionalni svet za invalidske organizacije Slovenije (NSIOS) na elektronski naslov: info@nsios.si.

Vaša vprašanja lahko posredujete tudi na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na elektronski naslov: sasa.mlakar@gov.si ali na Nacionalni svet za invalidske organizacije Slovenije (NSIOS) na elektronski naslov: info@nsios.si.